تفاوت سند ملکی و اوقافی

تفاوت سند ملکی و اوقافی در نوع مالکیت و قیمت معامله

تفاوت سند ملکی و اوقافی در نحوه سندیت ملک است. برخی تصور می کنند ملک اوقافی قابل خرید و فروش نیست. البته این تفکر تا حدی درست است. اما نکات قابل توجهی وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.

تفاوت سند ملکی و اوقافی

همانطور که می دانید خرید ملک یکی از مهمترین دغدغه های موجود در بسیاری از خانواده ها می باشد. برای خرید ملک باید به نوع سند آن توجه کنید، اسناد املاک به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

  1. سند ملکی
  2. سند اوقافی

سند ملکی

سندی را که حق و حقوق فرد مالک در آن مشخص است، سند ملکی می گویند. در سند این املاک اطلاعات و مشخصات کامل فرد مالک لحاظ می شود. موارد زیر از انواع سند ملکی محسوب می شوند:

  • سند ملکی ۶ دانگ
  • سند ملکی مشاع
  • سند ملکی تفکیکی
  • سند ملکی تک برگی
  • سند ملکی رهنی
  • سند ملکی منگوله دار
  • سند ملکی بنچاق
  • سند ملکی عرصه و عیان
  • سند ملکی وکالتی

سند ملکی تک برگ پشت و رو

سند اوقافی

به املاکی که توسط شخصی، وقف می شود، املاک اوقافی می گویند. این املاک دارای سند هستند با این تفاوت که توسط سازمان حج و اوقاف در ازای ۹۹ سال به فرد خریدار اجاره داده می شود که مبلغ به دست آمده از این املاک در امور خیریه استفاده می شود.

انواع املاک اوقافی

املاک اوقاف به ۴ دسته زیر تقسیم می شود:

  • املاک وقفی سازمان اوقاف
  • املاک وقفی آستان قدس
  • املاک وقفی بقاع متبرکه
  • املاک وقفی شخصی

سند اوقافی

املاک وقفی که در بالا اشاره شد از نظر اداره کردن با یکدیگر متفاوت هستند به طور مثال املاکی که توسط شخص به وقف می رسد از طریق ورثه و یا در صورتی که فرد در قید حیات باشد توسط مالک اداره می شود. قیمت املاک اوقافی نسبت به املاک ملکی پایین تر می باشد که خود باعث تفاوت سند ملکی و اوقافی نیز می شود به همین دلیل افراد کمتر ترغیب به خرید می شوند در صورتی که می توان با قیمت کمتر خرید را انجام داد و حتی می توان وام ساخت و ساز را نیز دریافت کرد. بسیاری از افراد بر این باورند که در املاک اوقافی نماز خواندن و برگذاری مراسم مذهبی در این مکان ها درست نمی باشد و فرد مالک راضی نمی باشد که این باور اصلا صحیح نمی باشد. در واقع کسی که مالک فعلی ملک مذکور است، به نوعی آن را از اداره اوقاف اجاره کرده و به ازای آن مبلغی پرداخت می نماید.

همچنین بخونید  فرق سند تعاونی با شخصی و مزایای سند تک برگ مالکیت

مشهورترین املاک اوقافی تهران

عده ای فکر می کنند که پس از گذشت ۹۹ سال این ملک به اوقاف باز می گردد که از نظر قانونی این مورد درست نمی باشد و در صورت ساخت و ساز بر روی زمین اوقافی، مالک موظف است مبلغی را به عنوان عوارض به سازمان حج و اوقاف پرداخت نماید. در ایران مناطق و املاک های بسیاری وقف شده اند که در زیر تعدادی از این مکان ها در استان تهران اشاره می کنیم:

  1. مجتمع تربیتی متقین
  2. بازار تهران
  3. بیمارستان شهدای یافت‌آباد
  4. مشیر السلطنه
  5. بیمارستان سرلشکر خدایار
  6. موسسه خیریه لیستر
  7. بیمارستان لولاگر

تفاوت سند ملکی و اوقافی از نظر مالکیت و هزینه

  1. برای هرگونه جا به جایی در اسناد ملکی کافیست فرد خریدار و فروشنده به اداره ثبت احوال مراجعه کرده و در صورت نیاز برای اسناد اوقاف باید فرد فروشنده و خریدار هماهنگی های لازم را با سازمان حج و اوقاف را انجام دهد.
  2. املاک دارای سند ملکی، قیمت بالاتری نسبت به املاک اوقافی دارند و به طور کلی حدودا ۲۰ درصد گرانتر است.
  3.  اعتبار سند های اوقافی نسبت به سند های ملکی کمتر است پس می توان گفت از ارزش کمتری برخوردارند.
  4. در جا به جایی املاک وقفی از دو اداره باید استعلام انجام گیرد. هم اداره ثبتی و هم اداره اوقاف.
  5. فرد خریدار فقط مالک اعیان (بنا) ملک است و مالک عرصه (زمین) آن ملک نمی باشد و همانطور که پیش از این هم گفته شد، اجاره ۹۹ ساله خود را باید به اداره اوقاف پرداخت نماید.
  6. مالکیت اسناد اوقافی،فقط تا ۹۹ سال اعتبار داشته و پس از گذشت ۹۹ سال در صورتی که به شخص دیگری فروخته نشده باشد اداره اوقاف، خود به فرد دیگری آن را اجاره می دهد.

سخن پایانی

با توجه به توضیحات داده شده درباره تفاوت سند ملکی و اوقافی، فردی که قصد خرید املاک اوقافی دارند می توانند به راحتی و بدون نگرانی خرید ملک خود را با هماهنگی از اداره اوقاف انجام دهند. نکته بسیار مهم قیمت کمتر این املاک نسبت به اسناد ملکی است که فرد با بودجه کم نیز می تواند مالک عیان ملک تا ۹۹ سال باشد که البته مبلغ ناچیزی را باید سالیانه به اداره اوقاف بپردازد.

همچنین بخونید  میلاد سه اختر تابناک آسمان امامت و ولایت مبارک

تفاوت سند ملکی و اوقافی

منابع استفاده شده:
سایت کلید

وبلاگ اسکانو

 

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بازدید مقامات محترم شهرداری ناحیه ۶ منطقه ۲۲ آقای مهندس محمدی شهردار جدید ناحیه ۶ و آقای مهندس یوسف پور رییس شهرسازی ناحیه ۶ از پروژه تجاری اداری آرتمیس مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۱۲

بسمه تعالی به میمنت میلاد با سعادت حضرت امام علی النقی الهادی علیه السلام ، بازدید مقامات محترم شهرداری ناحیه ۶ منطقه ۲۲ آقای مهندس

دیدن مقاله

بازدید مقامات محترم شهرداری منطقه ۲۲ آقای مهندس یوسفی معاون شهرسازی منطقه ۲۲ و آقای مهندس شاهین خواه شهردار ناحیه ۶ و آقای مهندس یوسف پور رییس شهرسازی ناحیه ۶ از پروژه تجاری اداری آرتمیس مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۱۰

به این مطلب امتیاز دهید همچنین بخونید  ملک تجاری مسکونی چه برتری نسبت به ملک مسکونی دارد؟

دیدن مقاله